Jagt for begyndere

For at deltage i Storstrøms Jagtrideklub jagter skal man være medlem af klubben. Man kan dog deltage de første gange uden at være medlem.

SJR - Storstrøms JagtrideklubTilmelding til jagten er ikke nødvendig, man møder blot op og betaler tilmeldings gebyr hos dagens sekretær. For medlemmer koster det 75 kr. For ikke medlemmer koster det 125 kr. Rytteren modtager ved betaling, et jagtrytter tilmeldings kort som skal udfyldes og afleveres.

Husk at man skal have ansvars- og ulykkesforsikring for deltagelse i jagtridning, og at forældre til ryttere under 18 år skal have tiltrådt dette.

 

 

Billede fra LiselundRytteren. Klubuniformen er rød jakke, hvide ridebukser, hvid skjorte/bluse, slips eller hvid plastron , hvide handsker, sorte støvler, evt. med krave. Ponyryttere bør ride med sikkerhedsvest. Man skal ride med sort ridehjelm. De første par gange, man rider jagt er det accepteret at ride i en rød vindjakke eller sweater og et par lyse ridebukser. Der rides også i rødt og hvidt i ledsagerfeltet.

 

 

 

Hesten. Før man starter med at ride jagt, er det vigtigt at vide, hvordan ens hest reagerer i et felt. Det er derfor nødvendigt at man i sine forberedelser til jagtridning, rider nogle stykker sammen, tager nogle spring i skoven, så man får indtryk af om man kan holde sin hest og holde afstand. Heste, der sparker meget er uegnede i et felt, og er man i tvivl, skal man binde en rød sløjfe i hestens hale, for at advare andre ryttere. Den røde sløjfe fritager ikke rytteren for ansvar i forbindelse med ulykker, som følge af hestespark. Det er rytterens pligt, at holde god afstand til andre ekvipager.

img_1508Ridningen. Man rider to og to i et felt på 20 – 40 ekvipager anført af to ”ræve”, d.v.s. to erfarne ryttere, med en rævehale på skulderen. Disse to ryttere angiver rideretningen og om man kan ride parvis eller i enkeltkolonne. Herefter kommer Master. Master anlægger tempoet og hans/hendes instrukser skal følges. De første gange man rider jagt, bør man finde en erfaren rytter at følges med, så både du og din hest kan lære af din sidemand. Man holder sin plads i feltet, og springer to og to, hvis der er plads, ellers en og en. Undertiden bliver der kommanderet: ”fire og fire” eller ”bred front” hvor hele feltet rider på linje. Rævene angiver retningen, Master angiver tempoet, og må ikke passeres.

Når forhindringerne skal passeres, skal man holde en tilpas afstand, så man kan nå at stoppe sin hest, hvis rytteren foran stopper eller styrter. Man skal ikke holde længere afstand end nødvendigt, så ekvipagen foran forsvinder ud af syne. Er du i tvivl om at din hest springer, bør du ride bagest i feltet, hvor bagmaster sørger for at feltet hænger sammen. Man har højst 3 chancer på en forhindring. Når bagmaster kommanderer ”rid videre” skal man uden tøven ride uden om springet og videre. Kommer du eller din hest til skade vil du blive ledsaget af en anden rytter med mindre du selv kan klare problemet.

Ledsagerfeltet. Der er ved alle jagter i Storstrøms Jagt Rideklubs regi et ledsagerfelt, hvor der ikke springes. Her kan de ryttere ride, der ikke ønsker at springe, men alligevel få en dejlig tur og ride oplevelse. Det kan være erfarne ryttere, der har en helt ny hest med, det kan være ældre ryttere der nyder deres otium her, eller ryttere der bare nyder det og hver gang rider her.

IMG_6074Efter jagten. Når sidste forhindring er passeret, venter rytterne på de øvrige felter, hvorefter hornblæserne blæser ”jagt forbi”. Herefter er der navneopråb. De ryttere, der har passeret alle forhindringer råber ”fuldført”, de øvrige råber ”deltaget”.

Jagt forbi

Oplysninger om tidspunkt og mødested for jagterne, ligger på www.jagtridning.dk Du får som medlem tilsendt nyheds e-mail med arrangementer, jagter, rideture og andre relevante beskeder.

Læs mere her: Hvordan bliver man jagtrytter

Billede fra jagten på Stenvængegård 2007

Vel mødt !!
Bestyrelsen

tekst: Jeannette Kouyoumdijian

“Hvor du end du bevæger dig hen på din hest, gør det af hele dit hjerte.”
Citat: konfucius