Jagt for begyndere

Det koster 150 kr om året at være medlem af Storstrøms Jagtrideklub. Startgebyr for medlemmer er 100 kr. Startgebyr for ikke medlemmer er 150 kr.

SJR - Storstrøms JagtrideklubTilmelding til jagten er ikke nødvendig, man møder blot op og betaler tilmeldings gebyr hos dagens sekretær. (Er man ikke medlem tæller fuldført jagt ikke til Hubertus opløbet). Rytteren modtager ved betaling, et jagtrytter tilmeldings kort som skal udfyldes og afleveres.

 

 

 

SJR - Storstrøms Jagtrideklub

Husk at man skal have ansvars- og ulykkesforsikring for deltagelse i jagtridning, og at forældre til ryttere under 18 år skal have tiltrådt dette.

 

 

 

 

 

 

Billede fra LiselundRytteren. I alle felter rides der i følgende - Klubuniformen er rød ridejakke, evt. med sort krave, hvide ridebukser, hvid skjorte/bluse, slips eller hvid plastron, hvide handsker, sorte støvler, evt. med krave. Man skal ride med sort ridehjelm. Ryttere under 18 år skal ride med sikkerhedsvest. De første par gange, man rider jagt er det accepteret at ride i en rød vindjakke eller sweater og et par lyse ridebukser. Sadelunderlag skal være hvidt.

 

 

 

 

 

Hesten. Før man starter med at ride jagt, er det vigtigt at vide, hvordan ens hest reagerer i et felt. Det er derfor nødvendigt at man i sine forberedelser til jagtridning, rider nogle stykker sammen, tager nogle spring i skoven, så man får indtryk af om man kan holde sin hest og holde afstand. Heste, der sparker meget er uegnede i et felt, og er man i tvivl, skal man binde en rød sløjfe i hestens hale, for at advare andre ryttere. Den røde sløjfe fritager ikke rytteren for ansvar i forbindelse med ulykker, som følge af hestespark. Det er rytterens pligt, at holde god afstand til andre ekvipager.

img_1508Ridningen. Man rider to og to i et felt på 20 – 40 ekvipager anført af to ”ræve”, d.v.s. to erfarne ryttere, med en rævehale på skulderen. Disse to ryttere angiver rideretningen og om man kan ride parvis eller i enkeltkolonne. Herefter kommer Master. Master anlægger tempoet og hans/hendes instrukser skal følges. Master må ikke passeres. De første gange man rider jagt, bør man finde en erfaren rytter at følges med, så både du og din hest kan lære af din sidemand. Man holder sin plads i feltet, og springer to og to, hvis der er plads, ellers en og en. Undertiden bliver der kommanderet: ”fire og fire” eller ”bred front” hvor hele feltet rider på linje.

Når forhindringerne skal passeres, skal man holde en tilpas afstand, så man kan nå at stoppe sin hest, hvis rytteren foran stopper eller styrter. Man skal ikke holde længere afstand end nødvendigt, så ekvipagen foran forsvinder ud af syne. Er du i tvivl om at din hest springer, bør du ride bagest i feltet, hvor bagmaster sørger for at feltet hænger sammen. Man har højst 3 chancer på en forhindring. Når bagmaster kommanderer ”rid videre” skal man uden tøven ride uden om springet og videre.

Ledsagerfeltet. Der er ved alle jagter i Storstrøms Jagtrideklubs regi et ledsagerfelt, hvor der ikke springes.

IMG_6074Efter jagten. Når sidste forhindring er passeret, venter rytterne på de øvrige felter, hvorefter hornblæserne blæser ”jagt forbi”. Herefter er der navneopråb. De ryttere, der har passeret alle forhindringer i det felt man er tilmeldt, råber ”fuldført” (dvs. tilmeldte i hestefelt springer hesteforhindringer, og tilmeldte i ponyfelt springer ponyforhindringer), de øvrige råber ”deltaget”. Efter at jagten er forbi indtages de medbagte madpakker i fællesskab.

Jagt forbi

Oplysninger om tidspunkt og mødested for jagterne, ligger på www.jagtridning.dk Du får som medlem tilsendt nyheds e-mail med arrangementer, jagter, rideture og andre relevante beskeder.

Læs mere her: Hvordan bliver man jagtrytter

Billede fra jagten på Stenvængegård 2007

Vel mødt !!
Bestyrelsen

tekst: Jeannette Kouyoumdijian

“Hvor du end du bevæger dig hen på din hest, gør det af hele dit hjerte.”
Citat: konfucius